Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannen utanför

Han ser de tända ljusen utifrån
I varma fönster med gardiner inifrån
Teven står på i något hörn
Han ser för det flimrar mot en vägg

Gatlyktornas kalla sken ger ingen värme
Månens vita skiva ger ingen trygghet
De frusna fingrarnas afton är här igen
De tunga stegen lämnar efter sig spår i snön

I kylans starka grepp står husen på rad
Han passerar de alla
Skottade uppfarter och pyntade buskager
Han önskar så innerligt att få vara med

Han önskar så innerligt att inte frysa
Han önskar så starkt att inte dö
En längtan att få dela det han ser
En längtan att få dela gemenskap

Han ser de tända ljusen utifrån
Känner kort värmen inom sig
En vindpust suddar ut allt
Han står kvar och betraktar husen
utifrån.




Skapa | Skriva av David Sköld Sällström
Läst 57 gånger
Publicerad 2022-02-25 21:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

David Sköld Sällström
David Sköld Sällström