Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Prinsessan Corona, Kremlan och Fågel Fenix


Om pandemin inte lyckades,
kanske Putins fantasier gör det

Giftspindeln i Kreml,
väsande i sin spegelsal,
är biologi;
Jordens biologiska krigföring
mot arten Människa,
i likhet med coronapandemin

Putins imperieparanoia
är stigen ur Tellus försvarsmekanismer,
på samma sätt som Prinsessan Corona,
som tog andan ur oss

Tellus tar till vapen mot det hav av kval
som en amoklöpande mänsklighet utgör,
med pandemier, rädda diktatorer och fetma,
och så länge Homo sapiens orkar kämpa emot,
är dess destruktion garanterad

Mänskligheten är planetens autoimmuna sjukdom;
en farsot aldrig tillförne erfaren

Kärnvapen och kvävningsvirus
är Jordens fruktade frälsare

Krig och pandemier
är som skogsbränder, lämmeltåg och rävskabb;
rensar i det sjuka,
låter friska framtider gro,
fenixbefåglade




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-02-28 12:18



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
Ja kanske är det så att vi reglerar oss själva. Med tanke på hur små vi är och att vi allesammans lever som parasiter på en större himlakropp.

Jag tycker mycket om dikten i sig. Bra uppbyggnad, behaglig att läsa, ser en del fina assonanser. Gillar också bilderna och ordvalen. Spegelsalen är fin.

2022-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP