Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I änglahöjd över Kyiv


Skriva
Skriva av sig
Avskriva sig

Orden handlar om sig själva

Meningarna sluter sig
i mentala mesallianser

Pengarna sveper sig
i valutamantlar,
håller värdet inne

Nutid bär i sig Forntid,
haven lurar på bråddjup med blinda fiskar

Kaféerna står strida längs östfronten

Kaffetårarna gjuts över skyddsbehoven

Kortvågorna fräser i förrådsfrekvenserna

Sammanbetten stelnar gnisslande
i maktens löjlighet

Hörseln bunkrar ljud
för kommande tystnader

Ögonen hamstrar syner
för fruktade blindor

Kroppen samlar beröring
inför förmodade känslolösheter

Tankarna hopas inför annalkande tanklösheter

Förbuden samlar frihet till försinkade, övermogna kungamord
i Rysland och Belarys

Gud talar upphetsad på kortvåg:
”Are you listening?!”

...men Gud är ett spöke i Lviv,
som glömt allt om sig självt

Evigheten bereder sig på belägring

Tidlösheten rullar in sig i en Dödahavsrulle

Antingren och ellren fluktuerar
i en gammal Ekelöfdikt

Det stenungsbakade surdegsbrödet doppar sig
långt ner i den trånga kaffekoppen,
suktar väta i nattvard och hemvärn
när Gud hasar över linoleumgolvet
på åldringsvården
i utnötta tofflor,
med ett gammalt Varde! i ena näven,
mumlande:
”I'll stay in Remania, where I'll be long”

Kriget står på när nyheterna börjar

Gamla sorger vaknar till,
oförrätter samlas camouflageklädda
i stadsparkerna

Under av teknisk finess exploderar
i änglahöjd över Kyiv
och satans jävlar surrar på folks tungor

Rälsarna sköljer befolkningsskreden
in över Polen och Rumänien

NATO skänker tröst och trygghet
som en gammal mor

Jens Stoltenberg är ärkeängeln Mikael
när regnet som piskar är splitterbomber
ur en åldrad rädslas själssjukdom

I Haag står portarna på vid gavel,
allting förberett, skurat med såpa

Hämnden ligger ljuv vid skeendets slut,
spinner trygg vid tanken,
flexar klor
och väntar...
medan giftspindeln med sitt novitjok väser
i spegelsalens tusenfaldiga vämjelse




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-03-05 09:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP