Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kafka




Jag är på väg hem i natten; jag ser mig själv leva i varenda skugga - iaktta mig själv på det sättet som det känns att man är iakttagen. Autopilot i en mardröm. Himlen är lila bläck. Bokstäverna i min mobil krymper men vilar mot något stort - de andas. Ska en fågel bryta den fjärde väggen och upplysa min väg? Det kanske inte hade hjälpt om den sa den drömde mig eller om det var tvärtom. Jag kliver upp på trottoaren ruskar av mig tjäran går in på perrongen in i ett upplyst tåg. Det är inte en levande människa här. Tåget rullar jag ser världar stiga och falla ur fönstret - men inuti tåget ett tidlöst Europa som om någon skjutit en pil genom Kafkas böcker.




Prosa av Knark VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-03-06 01:30



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Riktigt absurdistiskt! Eller surrealistiskt!
2022-03-29

    Tornedalens_Travolta
Bra. BRA!
2022-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Knark
Knark VIP