Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Dansa min ängel, mörkret flyr


Dansa min ängel

Strö salt i mina sår
Så jag kan känna smaken
Blås din ande i mitt hår
Så jag vågar vara vaken

Dansa min ängel, mörkret flyr

Lägg din hand på min panna
När feberdrömmen skriker
Snälla gå inte, stanna
Jag vill inte att du sviker

Dansa min ängel, dagen gryr

Smek din fjäder mot min rygg
Så att sorgegreppet släpper
Och jag kan sova trygg
Tills morgonrodnad väcker

Dansa min ängel, mörkret flyr

Sjung en sång i mitt öra
Så jag drömmer något härligt
Och sången jag vill höra
Är ett löfte som är ärligt

Dansa min ängel, dagen gryr

Vik din vinge runt mitt bröst
Så mitt frusna hjärta tinar
Låt höra din varma röst
När nattfrosten pinar

Dansa min ängel, mörkret flyr




Bunden vers av Bo Svedberg
Läst 151 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-03-07 11:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bo Svedberg
Bo Svedberg

Senast publicerade
Dansa min ängel
Svart Salut
* Se alla