Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
13 mars 2022


Gryningens kvitterpsalm

Jag har aldrig hört
en fågel be solen om ursäkt
för att ha lurat i skuggan.

Ändå ber mannen
Guden om ursäkt
för att ha lekt i skuggan.

Du gjorde
vad du ville
i stunden,

men insåg sedan
vem som gjorde vad
och du bad

trots att Gud
redan förlåtit dig
under samma stund
som du insåg din synd,
innan du yttrat ett enstaka ord.

Kanske är
gryningens kvitter
just denna psalm.




Fri vers av KPJ Sundquist VIP
Läst 56 gånger
Publicerad 2022-03-15 13:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KPJ Sundquist VIP