Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Långsam lydnadsdöd

 

Bråda dagar för bedrägeri

patrask som i en ask

cynisk synarki

intellektuell vs artificiell

tid för morbid hybrid

allt krut på domstolsbeslut

det går, gömmer data i 75 år

skulle bli anarki

om alla förstod

kan liknas vid

folkmord på vår jord

 

Vilket kom först

virus eller vaccin?

 

Vad är störst

fantasin eller byråkratin?

 

”Build back better”

The Great Reset

sömnlösa nätter

digitalt levnadssätt

nagelfar styrbar avatar

hållbar ekonomi

långdraget landsförräderi

mutar och besprutar

ny norm, muterad livsform

stopp för upplopp

och tystad opinionsstorm

 

En skandal

och snart är det val




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-03-22 10:31



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Här måste man applådera ordfantasin i denna rimmade dystopi, liknande en glad karamellförpackning med giftiga praliner. Här dansar inrimmens ballerina i en fnittrig och ironisk hypokondri inför allt fanstyg som antyds gömma sig bakom kulisserna.
Här ställs alltså läsaren inför den vanliga ambivalensen mellan diktens budskap och form, mellan den estetiska upplevelsen och det etiska budskapet.
Jag applåderar formen - kanske den viktigaste aspekten på poesin ändå?
2022-03-22

    Sefarge VIP
Många frågoställningar
I denna välrimmade
Dikt. Jaa allt mer
snabbare rinner
Tiden iväg och
Trasslar in sig
I en svårman
-övrerad verk
-lighet. Ej lätt
Fatta rätt be
-slut. Hela
tiden,vad
det nu är?
2022-03-22
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP