Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cievrraláhku


Jag dröjer mig uppe
sent i natten
med Chögyam Trungpas
trebands Vajradhatuseminarier
i min sydretreat i Nyköping,
när jag står på toaletten
och av hänsyn till sömnens invånare
riktar urinstrålen i porslinets vita stup
vid sidan av bottnens vattensamling,
och oväntat hör
hur strålens fall mot porslinet
lösgör en avlägsen, nästan ohörbar klang
av klockor
ur toalettstolen;
nära nog identisk med den silvriga klockklangen
från kapellet i Nikkaluokta,
som en gång bars upp till mig och Anna
i brottstycken i vindkasten
högt uppe på Cievrraláhkus högplatå

...och i denna luftiga andlighet
av skvattram och svindlande vidder
retirerar jag
till midnattstimmans fortsatta hinayanastudier,
medan stadens livstecken småningom reduceras
till mina egna lugna hjärtslag
och en hart när omedveten andhämtning




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 84 gånger
Publicerad 2022-03-25 09:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP