Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
26 mars 2022


Smärta är vårt motstånd mot Gud

Smärta
är vårt motstånd
mot Gud.

Guds närvaro
gör ont för de onda;

De som vill fly
verkligheten
av vem de är.

Smärtan är insikten
om ens egen själs mörker;

Det vi inte vill se
när vi har släckt ljuset.

Gud lyser upp
vår egen själ
för oss att se

och det är då
vi antingen flyr
från det hemska
vi ser i oss själva

eller möter smärtan
av verkligheten
som Han tillåter
oss att se;

Det är att lära känna
sig själv via Guds ljus.

Att se sin smärta är en gåva.
Att inte se den vore att ovetandes
vandra runt i helvettets mörker.

Smärta är vårt eget mörker
och med Guds gåva
ser vi den inom oss,

i stället för att förneka
verkligheten,
så att sanningen
kan fortsätta forma
vårt nya jag.




Fri vers av KPJ Sundquist VIP
Läst 67 gånger
Publicerad 2022-03-26 02:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KPJ Sundquist VIP