Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barbacka


Det förflutna
och det kommande
måste båda förverkligas i nuet,
som är ett sökljus
ur en teoretisk synpunkt
utan utsträckning

Det förflutna revideras ständigt
inom nuets egentliga obefintlighet
i en personlig tankes lealösa manipulation

Det kommande bär på fotspåren
i snön bakom dig

Kroppen löser ut
i ett antal sinnens konststycken

Det är långt ner till fötterna,
långt ut till händerna
på den korsfäste
i den djupt neurotiska kristendomens
synd och skam,
som skulle fallit platt
utan Judas osjälviska uppoffring

Jag kastar kroppen in i dagen,
ut i natten

Dagen är en fallskärm
översållad med hål;
natten inget annat än en Jordskugga

Jag kastar smörgås på tillvaron
med denna hudkostymerade organorganisation,
roar mig med underförstådda tabun;
jonglerar muntert
med abortmotstånd, homosexualitetförakt,
arabgettoförnekanden
och föraktet för populasens soffprogram:

Det som inte får nämnas
växer oemotståndligt i mörkret

Kroppen kastar en skugga,
född för åtta minuter sedan
hos solen

Trösten kan vara cykelns nya kassett och klinga
eller en sjuk diktators blodiga död

Hatet är en svartblänkande hingst
in i det obevakade ögonblicket

Jag fyller kroppen med avsiktslöshet,
dödsögonblick
och alla religioners baklås

Ett barnbarn i Santiago
bär på impulser
han inte känner till

Tempot är uppskruvat

Universum är expansivt

Gud flåsar sig i nacken

Mina tankar rider barbacka




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-03-26 10:38



Bookmark and Share


  nattversioner VIP
kastar smörgås på tillvaron är bland det bästa jag läst. snyggt!
2022-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP