Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
4:e versen ur Testament of Cain


hereditary

what else was expected. of me.
first born. child of original
sin. far beyond the gates of
eden. out on the fields. among
the beasts. delivered by the hands
of my father. much like the one.
born long after.

for me no star would light. I was
the first. of you. born a refugee.
in a time before holy men. in a time
void of language. only the angels.
heard my mother cry. for the first
time. not the last. here am I.
cast out. like her.




Fri vers (Fri form) av Jenny Foiack
Läst 101 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-04-04 15:44



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Antitetisk parallell till Jesus, "Människosonen" och en humanistisk lägesbeskrivning, fint strukturerad i två välavvägda strofer - men varför på engelska och varför så underligt interpunkterad?
Att människan har "Kainsmärket inbränt på sin panna" (Heidenstam) syns tydligt i dessa dagar av mord och maktkamp.






2022-04-04

  Anya VIP
En text med djup. Arvsynden.
2022-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Jenny Foiack