Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

snö-vit

i stunden fanns ingen vila.
ingen frihet. förutom den.
frusen. orörd och evig. i
den djupa tundran.

bortom tidens djupa ocean.
ligger hon. tyst. orörlig och
oberörd. försjunken i kyla.
bortom atomers sönderfall.

som ett minne. eller en relik.
i döden lovande. rödrosig och
iskall. om liv som aldrig blev.
om sommar som aldrig kom.




Fri vers (Fri form) av Jenny Foiack
Läst 132 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-04-05 17:09



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Att leva, men ändå inte; och titeln bidrar till en stark helhet.
2022-04-10

  Monica Lindgren
Sorglig, men stämningsfull dikt. Man undrar vilken händelse du utgår från. Eller om det är en fantasi. Men den döden i kölden och snön lär vara barmhärtig...
2022-04-05

  SatansSon VIP
bravo jenny foiack.
2022-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Jenny Foiack