Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lila blod



Någon röker i en bur av regnbåge,
Ser livet flyta under balkongen
som en gyllene flod
Ur varje rörelse flyr fåglar
Väver in sig i molnens broderier
Tystnaden skyndar sig i miljoner visslingar
Gräset hugger solen i magen
Blodet är lila
Som ungdomens oändliga sommar

Regnet glittrar i ultrarapid
Det bor en fågel från regnskogen
inuti säckpipan
Växer sig stor som ett elefantfoster
Vilar i ett örngott

Någon blåser upp världen i sin suck
Och alla går till strid
Mellan fall och stigning
En silvrig katt
Springer framåt och bakåt samtidigt

Tunneln går igenom universum
Som en uppochnervänd fontän




Fri vers (Fri form) av Knark VIP
Läst 86 gånger
Publicerad 2022-04-04 23:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knark
Knark VIP