Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Änglasorg

En ängel plockar utspridda fjädrar

Dess vita renhet lyser klar

Men budskapet har solkats

Ty duvan som dem burit är nu död 

Dess vita bröst har färgats rött

Och olivkvisten i dess näbb är bruten

 

Det går en ängel med vita fjädrar i sin hand 

Hennes syn är av tårar suddig

Och hennes sinne tungt av sorg

Hon gråter över världens grymhet

Hon bär i sitt hjärta krigets offer

En fjäder för vart liv hon plockar 

 

På marken ligger nu ett vitt täcke

Av döda duvors fjädrar

Det är bestrött med vackra pärlor 

Som var och en är en tår

Ty duvorna offrade sin flygförmåga

Och ängeln har tynat bort av sorg

 

Att slåss för frihet vill vi alla

Men när någon i den kampen

Väljer att ta till med vapen

Och slåss på liv och död

Då är det inte friheten som vinner 

Utan skräck och hat som styr

 

Så låt duvans alla fjädrar

Och ängelns salta tårar 

Inte ha fallit utan mening 

Låt oss aldrig glömma deras offer

I mänsklighetens ständiga kamp

Efter att få leva i harmoni och frihet 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-04-08 06:51



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Det sista stycket är ett bra avslut på en tankeväckande text.

2022-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP