Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I vart land

En enda vit fjäder blev kvar

Sakta den faller mot marken 

En symbol för frihet 

Ett minne fullt av sorg

Ett enda grönt blad på marken 

Är den enda grönska som behövs 

För att vi ska tro på framtiden

En enda droppe regn 

Kan ge näring åt den törstande

Och ett enda vänligt ord

Kan göra skillnad för någons dag

 

Så låt den vits fjädern 

Och det gröna bladet

Ge hopp om framtiden igen

Låt regnet som faller få vara

Tårarna som renar själens sorg

Och säg ett ord av vänlighet

Till den som har det slitigt på sin färd 

För det är så vi vinner över hatet

Det är så vi skapar nya starka band

Som skapar fred och harmoni i vart land 

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-04-11 06:26



Bookmark and Share


  Peter G VIP
En vacker dikt som skänker hopp!
2022-04-19

  Susen VIP
Fint skildrat
2022-04-13

  Marita Ohlquist VIP
En fin text om hopp, tillförsikt och medmänsklighet.
2022-04-11

  ULJO
Gillas mycket din text. Frihet och harmoni. En självklarhet.
2022-04-11
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP