Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Hoppet hoppas

Hej säger hoppet och
hon hoppas att hon
aldrig ska hända för
snabbt för långsamt
eller för lagom att
hon ska hinna hångla
hela världen hånle
åt alla som himlade
med ögonen och sa
du är en try-hard en
fake en pinsam ängel

Hej säger hoppet och
hon helas hela tiden
varje halvtimme i
sänder hålet i ozonet
slukar sig själv ned
i helvetet upp igen
och tillbaka till
helan och halvan
samma hand trevar
efter hand trevligt
hon kunde ha ett
hemligt handslag
ett heligt samlag

Hej säger hoppet och
hon halkar in i nya
situationer en rad
relationer samma
ändå olika flera
händelser av han
och bortresta höfter
glider in i honom
och i henne finns
kanske en liten
hinna av nuet kvar

Hej säger hoppet och
hon hoppas att det
hon är lyser igenom
dig och det du är
lyser igenom henne
och det ni är skriver
sig självt mellan orden
och att det som är
himmelskt består
för evigt fortsätter
hinna med tåget
tiden det som alltid
glider hemskt fort
vidare

Hej säger hoppet och
hon hankar sig fram
tar varje hinder med
ro i efterhand när
hindret blivit avklarat
det finns inga vägar
att ta raka helt och
hållet halvvägs men
det finns raksträckor
att ta sicksack ifrån
en plats som besökts
förut utan utveckling




Fri vers (Fri form) av Essisen
Läst 155 gånger
Publicerad 2022-04-13 00:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Essisen
Essisen