Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


vaknade på natten

vaknade på natten
och hon beslöt sig för
att sluta sig inte ingå
i något annat än hon:
känslan i bröstet kan
inte kännas sådär så
många gånger till på
en sådan kort tids-
rymd är en sinnessjuk
storlek på hans kuk
men hon är för hal
för honom för djup
för invecklad och
rör sig för mycket
klagar han på så hej-
då sa hon "jag ska...
inte ingå i det här"

vaknade på morgonen
och hon sa att döden
kändes nära men inte
kunde han varken rel-
atera eller trösta bara
med ögon glo att det
var en sådan annan
människoupplevelse
han levde i och där
var andra saker så
akuta såsom pengar
prylar pilsner pungen
helt blå och tung och
måste tömmas nu

vaknade på dagen
och hon såg verklig-
heter anlända sjunka
in i namnet på alla
tingen som skapats
av gudar och män och
kvinnor: mannen först
kvinnan sen och inte
kunde hon anlända
för han fick det inte
att tajma matcha
synka helvetes skit
jag trodde jag blev
kär där men NEJ

vaknade på kvällen
och hon såg sänkan
i himlen där stupar
solen ned och inte
lockar sängen för
det: bara en annan
sankmark för för-
varing utan mening
menlöst varande om
det inte finns en
annan kropp bred-
vid och stor som
ett lugnande tyngd-
täcke - täck mig !
men vilken uppen-
barelse så uppen-
bart när det inte
fungerar längre




Fri vers (Fri form) av Essisen
Läst 132 gånger
Publicerad 2022-04-21 09:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Essisen
Essisen