Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Kuriositetens skuggor


Ensamhet - Till en mänsklig människa

Dikt tillägnad minnet av Erik Johan Stagnelius

 

Det finns ingen där

Att prata med

När jag är orolig

För att orsaka dig besvär

I ensamhet dräller vi våra ord

Utan att ha kännedom om

Den andres verkliga identitet

Var finns du i förödelsens stund?

När dina ord du gett oss

Är det enda som finns kvar

Av ditt liv och den du var

Kvar har vi orden och språket

Ditt liv är nästan bortglömt

Sedan Länge i många år

Det forskas i ditt liv

Men ingen visste vem

Du verkligen var då

för länge sedan

Det påstås att du var

En romantiker

Men jag tvivlar på det

En annan tidsanda var det då

Endast 30 år gammal

Gick du bort i en lägenhet

Nästan en månad efter

att ha blivit gripen för fylleri!

Att bliva någon genom

att tänka på och tala om andra !

 

Taleptox Skrev

Den 20220425

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 95 gånger
Publicerad 2022-04-25 06:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP