Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Petra är förstås ett kramdjur, en panter. Svart som ett rum i strömlösa natten. Varför blir det strömavbrott dagtid, vilket är mest skrrämmande? Att vakna hemma, borta efter en våt fest (i Sicktuna) eller efter fyfa dagar i koma på det lokala lasarettet?


Petra vet inte på vilken tass att stå








Nor way or Norway?

-
Vilken typ av våldtäkt (övergrepp) är värst?
Våldtäkt och övergrepp i civila länder, våldtäkt
och övergrepp i krig?

Våldtäkt och övergrepp på någon kompis
eller släkting eller att höra om saken i nyheterna,
läsa om ondskan i en annan sorts medier?

Att bli misshandlad och skriken åt själv
eller få veta att det hände'r någon annan?

Själv har jag svårt att avgöra vilket 'som är värst'
på en skala av ett till fem, tio, hundra, tusentals...

Kanske är det alltid hemskt och oförsvarligt
och det är nog få som är självdestruktiva i det fallet.
När misshandlade någon ett 'husdjur' senast?

När gisslade du dig själv senast, utöver i en bastu,
när gasade du på i något slags fordon.
Eller kanske i det vackra skitvädret utanför.

(Att vakna sägs vara bättre än att inte göra det...)


(Texten ha legat i utkast sedan 2022 04 28)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-02-12 21:41



Bookmark and Share


  karenina VIP
det var också ett sätt att jämföra och ställa rädslor mot varandra, ja vilka är egentligen värst? tankeväckande. oavsett låter det som om Petra behöver tassalva så hon vågar sätta ner dem på stadigt underlag.
2024-02-13

  Foohexa
måtte va tvåt pö peta tom ä gdå
2024-02-12
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP