Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En önskan om fred

Det finns de som väljer tystnad före sång
Och de som väljer slagor före poesi.
Men jag tror och hoppas att engång
Att det kan höras en mänsklig melodi.
---

Där vi väljer värdighet och mod
Mot de som begår sina brott.
Där vi delar samma luft och blod
Och där vi kan göra ont till gott.

Jag vill tro på en morgondag;
För barn som ler mot himlens ljus.
För att det finns nåt mer än jag
Innan även jag är stoft och grus.




Bunden vers (Rim) av Erik L
Läst 212 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-05-04 00:03



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Så ödmjukt och fint skrivet om fred:-) Hoppet är det sista som sviker oss!
2022-09-15

  lodjuret/seglare VIP
Den här bara måste jag bokmärka och läsa för bästa väninnan...
2022-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L