Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tack för idag älskade uggla


Körsång i vårnatten


Så poetiskt landskapet blir när solens strålar
fingrar över fjuniga blad, som spricker ut
av den varma handen
Och om kvällen när husen dragit sig tillbaka
i skuggan med fönstren vidöppna mot natten,
då gnolar skymningen välkommen till tystnaden
Det enda som hörs från de nedsläckta husen
är svag musik som svävar ut i mörkret
till vandrarens behag
Skuggornas rörelser i lunden bleknar, när månen
vandrar över himlen
Han stannar upp och lyssnar till stjärnornas
röster, där de samlats som lysande punkter
omkring den frusne vandraren




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 67 gånger
Publicerad 2022-05-12 18:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP