Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN SÅNG OM VIOL. maj 13.

PRAVDA

Utan tro finns aldrig förnekelse
men i en tro som förnekar
det seende sinnet och förkastar hoppet,
lever den som aldrig känt kärlek.
Att leva i kärleks gemenskapens omsorg,
är att leva med den känsla
som förnekelsen aldrig får leva med.

Kärleken till Gud.

leva i en tro som förnekar
det allseende sinnet förkastar hoppet
den som aldrig känt kärlek förtvinar


Att leva i kärleks gemenskap
Utan tro finns aldrig förnekelse
Omsorg är att leva med känsla
Ensam får Förnekelsen förbli

Kärleken till Gud.


skrämda hukar sig massmedia bakom floskler med ordet ansvar
hur skall det bli i framtiden

Enighet, alla löften har svikits.

Politiken är en lekstuga och har
alltid så varit, detta forum lever på retorik. Kräver i demokratins namn, att väljaren genomskådar alla finter.

behov finns av att fira den
mörkaste tiden på året
bränna ljus för evig tro

hur kann vi annars känna lyckan
av att få värme och närhet från våra nära och kära

Detta kommer just nu, när vi alla är
trötta på vintermörkret sorg.

Och om inte mörkret kring oss varit,
så kompakt, med den bottenlösa katastrofen lutande bakom hörnet.
Hade vi inte kunnat utropa;
Ha en bra FREDAGSMORGON mina Vänner.
Helgen bara kommer till den som behöver den.

Kram.

En rädsla som man inte
förstår orsaken till
övergår lätt i ångest.

Nuets rädsla är destruktiv,
men rädslan som är konkret.
Kan endast förbli konstruktiv.

Bosse 13 maj 2022.




Prosa (Kortnovell) av Bossepoet från Österbotten
Läst 90 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-05-13 20:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten