Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


'Tårar är bättre än dårar' läste jag på restaurangens toalett. En ren toalett känns kinetisk, kinesisk egentligen, ty det var på en kinakrog vid Mariatorget i Stockholm. Poeten Grubbelmia fick mig att minnas episoden. Texten är dock inte


En samling äppleklyftor






Jessicka gjorde ingen smulpaj med bär igår.
Inte heller äppelpaj med deg på havregryn.
Hon gjorde ingen deg trots att smöret är kvar.
Det är synd om Göran som inte kan äta paj
gjord med smör eller ens ta en god sås till.

-
Då plast åldras
blir den spröd
och faller i bitar,
meddelas det från
en lunchgäst i Medelpad
som inte firat sin semester
i Strängnäs på 'år och dag'.

-
Spelar det verkligen någon roll nu
vad en själv trodde sig uppleva hände då?
För nu så länge sedan.

Hur länge är länge sedan?
Tre timmar? Sex?
Månader eller år?

-
Jan tappade humöret och sökte det på den ljusa sidan.
Han sökte till sjöss och i förälskelsens skog.
Samt i eviga eller aviga minnen.

Medan Margaretha ofta undrar,
på sina mentala besök i nedre regionerna
av Sveriges samhällskropp.

Varför de säger 'kukbuk' i en bokhandel i Malmö,
när det går precis lika bra
att säga 'kokbok' i Norrtälje.

-
Ibland känner sig
Madeleine sådär som
nödvändig och så

går hon på
tjotta och blir
efter besöket där

så lättad och
som så typiskt
samt adekvat onödig.

-
Kinetik sägs handla om
(Enligt skolans fysiklektioner)
kroppars samt partiklars rörelse
under påverkan av krafter utom räckhåll
för kapten Orvars egen självkontroll.

-
En människa (Agnetha) frågade jämt och ständigt,
på just det där jobbet, som inte var förlagt till just
Strängnäs av alla möjliga platser, hur det var med

självkontrollen idag. Det där kom till en själv
genom luften serverat i litet olika tappning.
Ibland behövdes det bara en blick, en litet

menande blick och så på ett ögonblick hade hon
svept förbi.Utdelandes posten på sin runda runt
'regelverket'. Vi kom att kalla firman för just det

där 'regelverket' som det fanns så mycket att tänka
på (exempelvis själva arbetet och ens egen personliga
inställning till detsamba) dagen då en själv råkade

existera såväl som väl framhärda på plats och ställe.
Det där hängde kvar i minnet som en sorts tapetklister
i många år sedan hon gått hädan under en ridtur på

landet, fick vi ryktesvägen reda på. Andra tog upp saken
någon månad senare och en själv kunde höra ett som
'och självkontrollen' på firmafesten, i hotellmatsalen,

i köket och i ens egna mardrömmar nattetid. För mar-
drömmar har en tendens att komma och hälsa på som
en sorts avlägsen släkting just lagom till sommaren.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-05-22 12:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP