Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kände för att skriva av mig en smula och så kom den här texten och ville få en smula utlopp, mellan ebb och flod i Brighton... Nyskriven nit, expressiv i sin målande beskrivning av den svenska sommaren.


Varför det är som det är begrip jag int





Varför mina många släktingar
kommer till gården och hälsar på
när de vill ha litet ledig tid
och vi låtsas förtjusta i att träffas
och umgås begriper jag int.

De skulle må så mye bättre någon
annanstans än någonstans utanför
Slite eller Visby. De skulle förstås
behöva betala hotellet för kost och
logi samt tvinga sig själva att ta del

av utbudet i Örebro, besöka turistfällor
i huvudstaden eller besöka ett varuhus
i Östersund, gå på tur i Askersund eller
ta sig runt per cykel i Lund. Varför
kommer de och 'påstår att de vill hjälpa till'

med att mjölka kor och ta hand om
hönsen eller mata hunden och katten.
Deras ungar leker lika tanklöst de och
trampar kring i rabatten. Något år,
har jag tänkt, att jag kunde låta grannen

ta hand om gården någon vecka då och då,
skicka post till mina släktingar och påstå
att jag kommer då och då för att 'hälsa på'
som det brukar få heta om kärt besök.
Fast de skulle väl allt må då om jag kom.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-05-23 13:20



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
Den var rolig
2022-05-24
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP