Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NATUREN VAKNAR majmorgo 25.

DEL UR SVIT.

EVAS SÅNG

Sill och potatis.

Morgonsol blirså banalt
tänkte duvan på nocken

rimfrosten smekte
takets branter
ännu är mina golv
kalla i morgonväkten

tror att det blir
potatis till lunch
med matjessill

En doft av vår det ger.


BEGYNNELSE TANKE.

naken blev du skapad
endast med ofrågat kön
rent och icke född av synd

din längtans styrka dold
likt din blygd
medveten
trots saknad av päls

kunde du blivit osedd och
glömd bland de andra djuren

Din nakne vän kom ringlande
vid dina fötter.

solvarm och smeksamt len

Avundsamt vackert skimmer
med glänsande hud.

© Bosse 25 maj 2022.




Prosa (Fabel/Saga) av Bossepoet från Österbotten
Läst 117 gånger
Publicerad 2022-05-25 05:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten