Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN KOM I MÖRKNATT



Varje gång hon grät, skulle det regna absolut regn.
När hon bestämmer sig för att åka till världen
Hon ville ha ett land med ett varmt och torrt klimat.
Profeterna drömde.
Några spåmän tittade på kvinnans förmögenheter.
De sa att hon inte kan åka till ett varmt land.
Till kontinenten där det är ont om sommarregn.
Det kan till och med rubba balansen i denna värld
När hon envist börjar sin världsresa.
Den kom in i atmosfären som om den brann
När hon öppnar ögonen
Till landet där regnet är rikligt.
Helt plötsligt kom hon till Sverige, där nordstjärnorna lyser.
Du kom med ditt regn och välsignelser och kallade det kvällsstjärnan.
Svenskarna hälsade på henne.
Efter en lång tid
Folk blev mer och mer deprimerade,
Molniga och regniga dagar och nätter mitt i sommaren.
Utan ett folkligt uppror,
Utan att sätta eld på henne för att hon var en häxa.
Prästerna bad att hon skulle gå när hon kom.
Kyrkorna ringde med sina klockor.
Det finns hopp hos människor
Kvinnan som kom med regnet
utan att vänta längre
Hon var tvungen att gå dit hon kom ifrån
Utan att orsaka ytterligare skada på miljön.




Fri vers av Orion93 VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-06-08 01:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Orion93
Orion93 VIP