Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ÖNSKETRÄD


Tusentals önskningar gjordes varje dag
Det ena var inte som det andra.
Öppen önskningar.
Som om det sträcker sig in i oändligheten.
Han brukade komma varje kväll
En dvärgman.
samlade var och en av dem
Han lade den försiktigt i sin väska.
Att inte störa varandra.
Som om han kom i ett rymdskepp
Han gick vilse i dimmorna varje kväll.
Precis utanför jordens atmosfär.
Det fanns ett palats vars huvud nådde fram till stjärnorna.
Spåmännen brukade sitta i detta palats.
De arbetade dag och natt som bin.
Som en bläckfisk att föda upp
Kaffeförmögenheterna som är inlindade som vinstockar.
Det var en som brukade titta på spåkvinnorna som hängde på önsketrädet.
De som tror att miraklet finns i önsketrädet.
De kände inte till bakgrundsteckningarna.
Och det var ett spel
Spelas mellan siarna och de som önskar.




Fri vers av Orion93 VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-06-08 22:27



Bookmark and Share


  Orion93 VIP
Tack så mycket
Det måste vara en återspegling av ditt hjärtas syn.
Vad jag menar med hjärtats öga är synen på livet från ett tredje öga.
2022-06-08

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Du beskriver vackert önskningarnas träd
2022-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Orion93
Orion93 VIP