Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vit Gardinslöja


lyssnar på jazz och sover
De som skämmer konsten och spelar sina sinnen
Den som stenade hans löfte när han stelnade
som får sig att sova med sin envishet eller något
meningslös hjärtkrossare
som applåderar hans sinne med trångsynthet
Att få sagor att leva i sin skam
Höjer ett glas till den dödliga världen med nykter
Den som granskar sin synd, till och med sina drömmar,
Sålla bort ormars och munkars böner
Samlar krokus och svettas innan badet
Dina händer är domnade!
Så fort betalningarna kommer blir du arg inför din skuld.
Utesluten på rassidan i en värld så full av lögner
Den som inte ens kunde ta sig ut ur grottan och provocerade Führer-trottoaren.
En sådan ond civilisation
James Bond blandat med socker och bryggt te
inte får sin del
Tupplur
tiggeri
silverdukens adel
Motstå att ge efter för den enda bedövade kärleken
Kastar rosor i Kairos spargris
Vars överflöd bedövas av haremernas skam i skämtet
Bråkar i ringens råd
Tolkien skingra sin dissonans med sin hunger
Den som klättrade sin entusiasm med Devdas vädjar
Låt inte det onda ögat röra vid solens ljus
Så kär i skaparens konservatism
Han brukade spela filter för sitt arv
Han böjde bara sina lögner utan att skada levern
Himlen var full av stjärnor
Blod fastnar på spelets krage
När du säger "Kanske var det arvet"
Välkomna munkarna i moderniteten
Att bjuda in vargens lamm till varma lögner
Sätt på filmkepsen och huvudet
Drunkna bakom bön
Åh han drog till ödets rop
Den som inte kan lämna grottan på en livstid
Han skulle bränna sin primitivitet till ödets krage
Slitande i en pärlögd elefant-tandad maskulin tunga
Han var manlig.




Fri vers av Orion93 VIP
Läst 66 gånger
Publicerad 2022-06-08 23:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Orion93
Orion93 VIP