Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bödel springer in i den kolsvarta natten


Poeten säger,
Finns det en bödel som jagar efter det kolsvarta?
Finns det en tunga som slickar glasögon om och om igen?
Finns det någon religion som har kalla begär i sitt vin?
Om det finns en stam som bär en fras istället för kulor
? sitt vapen, så finns det en bödel som får tänderna att slita med sin bardmun.
Finns det en fånge i himlens dimma?
Dessutom, finns det en bok som sticker mörkret?
Låt det vara känt att det inte är min generations rikedom som är förolämpad.
Inte det;
Det finns en poet som läser sin dikt in i natten med tänderna.
Bödelns tunga rasar.
Han flyttar lillfingret på sina fångar och förmedlar sedan skillnaden med tummen.
Bödeln är farbror till fången...
Han underhåller med kärlek, lyser upp med drömmar.
Bödeln är fängslad med en förkärlek för fången.
Varken religioner eller sökningar.
Fånge som lever i exil i en fiskeby
Om poeten inte lyssnar, kommer han att spela sina tankar.




Fri vers av Orion93 VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-06-11 18:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Orion93
Orion93 VIP