Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Sakligt och Avskalat


Ute och inne

Det har blivit inne bland en del att onyanserat klaga

På hur dåligt allt har blivit i vårat land

En del längtar åter efter en ledare som ska rädda

Landet från undergång, ett historielöst band

Det klagas på människor från andra länder

Och att det är deras fel att opionen vänder

Det finns dock de som gärna åker till andra länder

För att sola och bada på deras sandiga stränder

Men är det verkligen så dåligt här som en del påstår?

Har de glömt allt som åstadkommits förr som vi får?

Det är ute att säga att det är sån skillnad på förr och idag

Säger man att det blivit till det bättre räknas man som förlegad och svag

Men jag vill påstå att ibland glöms våra förfäder bort

Vad de åstadkommit och för senare generationer gjort

Tänk på vem du klagar på utan att så bra känna

En relation du snabbt genom det kan haverera och bränna

Var skötsam och jobba på och kasta inga stenar

Tänk på att det finns de som jobbar på och sköter sina renar

Vad vore livet i vårat land utan dessa som på vårat land klagar?

De roar oss med sin symboliska åderlåtning nästan alla dagar

Sedan blir de äldre och lär sig av livet de leva

Att på gamla dagar i saktmod och ödmjukhet treva

 

Taleptox Skrev

Den 20220612

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 64 gånger
Publicerad 2022-06-12 07:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP