Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Gyllene skuggors tid


Nordisk Hymn

Sedan jag fann dig

Och du gjorde mig frälst

Jag kallar mig kristnad hedning

O Herre - Från vårt arv allra helst

Från Norden jag kommer

Med sina vackra platser

Med vacker natur som hägrar

Våra beprövade hjärtan

Skuld vävde förr framtiden

Men är numera ringaktad

Som en gammal kvarleva

Från svunnen tid

Och Herrens ödeläggande

Framstår som mer markant

När jag söker ett icke-öde

Skogens väsen bedarrar

När vindar blåser upp

Till stormens vrede

Annan miljö och klimat

har vi I Nordens länder

Än i andra länder

Där de har det annorlunda

Kylan tar vid ödesmättat 

När hämnden slår till

Värmen sprider sig

När du avstår från att

Göra likadant tillbaka

I vårt avlånga land behövs

Inget ökat livsrum

Här finns det gott om plats

 

Taleptox Skrev

Den 20220622

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 67 gånger
Publicerad 2022-06-22 16:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP