Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ENARMAD MAN MED EN KROK PÅ HANDEN

Det var dockspel i en sal och alla var fast med dockans rörelser.
Om han rörde dockan kunde ingen se hans ansikte, gömt i mörkret.
När denna pjäs projicerades för världen som den var, tittade alla på dockan på scenen, men den riktiga handen spelade en idiot som hade gömt sig bland folkmassorna.
Men att spela den här idioten var både att hålla dockan i kontroll och styra den i den riktning han ville.

Eftersom samhället inte tar ögonen från dockan, tror det att det här är den som drar ut varje jobb och inte tittar på den riktiga skådespelaren som spelar en idiot och en liten galning som går runt dockan.
Om de hade tittat, skulle de inte ha sett eller förstått det ändå.

En dag kom en man med en krok på höger pekfinger till salen där föreställningen hölls.
Så fort publiken följde dockan kom han fram till dockspelarens identitet.
Han sa, nu vet jag vem som spelade den här dockan.
När detta återspeglades i det världsliga spelet precis som det var, vandrade han runt mannen på scenen, såg makten spela idioten och följde efter.
En dag nappade han detta medan han talade vid ett podium och svepte förbi honom.
I det ögonblicket kände mannen en brännande känsla i ryggen, men i det ögonblicket kunde han inte koncentrera sig.
Han kollapsade sedan i vånda.
I en handvändning tryckte mannen med kroken, som passerade bakom, sin krok i mannens rumpa och drog ut den.
När kroken skulle komma ut slet han ut mannens lunga .
Alla undrade, men ingen kunde nå spelets hemlighet.
Mannen svimmade på podiet, de sa sådant.
När dockspelaren tog det här slaget var det skådespelarens tur som gick runt scenen och fick sig att verka som huvudskådespelaren.
Men bandet mellan honom och huvudskådespelaren bröts.
Mannen med kroken sa att det här jobbet kommer att bli enkelt nu.
Medan mannen som gick på scenen fortsatte sina shower började han blekna som trädlöv med tiden.
För att inte visa det tryckte läkarna läkemedlet, eftersom läkemedlen som användes hade biverkningar, de tryckte nya läkemedel, men de kunde bara ta dem ett tag.
Och en dag kollapsade han medan han pratade på ett podium.
Mannen med kroken hade gått bakom honom på den talarstolen.
En dag dök en man upp på scenen och sa: Jag ska rädda det här landet och er från dessa banditer.
Folket älskade det och krönte sina huvuden.
Han var en leende, söt, själsälskande person, som alla såg som en vän.
Och den här mannen var mannen med kroken.
Han hade ännu inte kommit in i showperioden och gömde sin krok mellan sina långärmade klänningar.
Han gick precis på ett uppvärmningsvarv med huvudet på scenen.




Prosa av Orion93 VIP
Läst 60 gånger
Publicerad 2022-06-28 11:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Orion93
Orion93 VIP