Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Gyllene Skuggors Tid


...Också ett sätt att vara på!

Om du har blivit reaktionär

När du blivit äldre

än vad du var igår

Det är ditt sätt att reagera

På det du ser, hör talas om och

inte förstår av det som händer

Det är också ett sätt att reagera på

Att förstå och inte förstå kan vara

Lika ensamt som med annat sätt

Vad kan du göra utan att själv skapa

Likadant som Sådant du vänder dig emot?

Inte är det mycket utan att andra

Med viss risk tar avstånd ifrån dig

Men det är också ett sätt att vara på

Tills det vänder i ditt liv

Att uthärda det som tynger oss

Ner till och pressar oss mot marken

Jorden vår hemvistelse tillrättalagd

Under våra fötter med ryggen emot

Du ser himlen däruppe ifrån där du ligger

Och kisar mot molnen som passerar förbi

Vad kan du göra av ditt resterande liv??

Innan du också som vi andra

kommer göra går bort??

Tids nog brukar vi komma underfund

Med hur livet fungerar för oss

Ibland med hjälp och stöd ifrån

En högre makt som undervisar och påminner

Oss om hur livet har varit en gång i tiden

Före vi blev till komna till jorden i denna värld

Nu vill du inte vara reaktionär längre

Utan bereda Herren med din ödmjukhet

Ett liv utan ett öde, ett ödeslöst liv

Är ett sådant möjligt i denna värld?

 

Taleptox Skrev

Den 20220702

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 58 gånger
Publicerad 2022-07-02 09:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP