Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Gyllene Skuggors Tid


…Som ett norrsken i fjällnatten

Oväder drar in

Blixtar slår ner

Regnet faller tungt på fjället

En björk vajar i vinden

Fjällräven tar skydd i en håla

Himlen spricker upp i blått

Himlen färgas grön

Natten mörknar mer och mer

Värmen i fjällstugan från en spis

Sipprar ut genom ett öppet fönster

Vargen ylar genom natten

Renarna drar fram på bete

Du har lämnats åt ditt öde

Långt bort ute på fjället

 

Ensamna dras vi till världens magi

…som ett norrsken i fjällnatten

 

Har du slutat bry dig om vad du gjort?

Vad har hänt med dina minnen?

Konstiga drömmar drar fram

I ditt medvetande där ute på fjället

 

Ensamna dras vi till världens magi

…som ett norrsken i fjällnatten

 

Jag drar mig till minnes de dagar

Jag själv våndades i självförnedring

De dagarna är sedan länge förbi

Och vädret har sedan länge blivit

Mer och mer mystiskt och

jag har acklimatiserats

 

Ensamna dras vi till världens magi

…som ett norrsken i fjällnatten

 

Taleptox Skrev

Den 20220705

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 55 gånger
Publicerad 2022-07-05 13:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP