Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Gyllene Skuggors Tid


Gamla Vänner

Han vet inte om jag lever eller är död

Vi har inte träffats på 30 år

Jag såg en bild av honom ena dagen

Kände knappt inte igen honom

Han är så förändrad till det yttre

Det är jag också mot förr minsann

Läste vad han skrivit om vår relation

Vi har blivit som två främlingar för varandra

När gamla vänner vänder en ryggen

Föds något nytt i ens liv för säkert

Han har vänt mig ryggen sedan länge

Jag hörde senare av mig till honom

Via telefon och epost

Han verkade inte vilja ha med mig att göra

Han tyckte att den tid som gått var betydelselös

Så olika våra liv har förändrats och utvecklats

Han har blivit en lyckad företagare och opportunist

Som mest bryr sig om sitt rykte, karriär och eftermäle

Statustänkande har tagit en stor plats i hans liv

Jag har blivit förtidspensionerad och sjukskriven

Han hör inte ens av sig längre som han gjorde förr

Han vet sannolikt inte om jag lever eller är död

Tiden jämnar ut våra relationer med gamla vänner

I en distans till livet i döden är vi alla lika

Han sa en gång att han inte visste var han hade mig

Och att han var duktig på att anpassa sig till omgivningen

”Jag vet det, jag märkte det när vi träffades första gången” sa jag

Sedan kommer efterlivet då vårt eftermäle mejslas ut

Vad kommer han att bli ihågkommen för?

Tänkte mer på honom idag när han passerade förbi i revy

Det är viktigt att tänka på andra också

 

Taleptox Skrev

Den 20220706

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 63 gånger
Publicerad 2022-07-06 06:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP