Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Titta jag strippar

Titta, jag strippar
strippar för dig
visar nipplarna
för dig,
får jag chans?
Ja, naken är kungen
och tvättad hans hals,
men så ballt,
han visar pungen,
den fladdrar så grant
till takten av vår tids
självhävdelsevals,
och han sjunger så sant
som bara han kan:
- se, här vill jag sitta
med benen isär
för då kan jag slippa
min kreativa ångests
misär,
ty den tär,
alla egotrippar
kan kvitta,
bekräftelsens kickar
kan jag också
få skippa,
dipparna gör det
ovärt, ofräscht
när blickarna
vänds inåt
mot sinnet
då slickas skinnet
helt rent,
intill benet,
och skenet
av framgång
du ser
i din spegel,
av begåvad artist
som smälter sin själ
i offentlighetens
trånga och sotiga
degel,
där inget pris
är för högt,
fast guldet du bär
fram till offer
fräts bort,
du tömmer dig sakta
och kvar ligger
benet,
krossat och mortlat,
pulvriserat och sprött
i din tomhets
retort.




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-07-08 21:51



Bookmark and Share


  Rebecka hindborg
Jättebra! Älskar den rytmen
2023-11-09

    vegankaka
<3
2022-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP