Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hatten av!


Låta sig födas
är ett slags suicid;
hopp från hög höjd
av glupska egenheter
hos Kosmos;
nappatag med Intet

- men gud och djävulen
är olika sidor
av samma cellulära lurpassande;
konstranden på väg till slakt

Skatorna klämmer i,
myggorna dansar gigue på näthinnan,
reverserade sjunger speglarna blankt
långt inne i Alltets trötthet,
förbjudna i raka nedstiganden

Knotten gräver i miljoner påverkanskampanjer;
gröper ur Intets sista motstånd
medan skattsökarna går ner sig
i skyttegravarna

Solsystemet är ett gratisexemplar

Jag höjer kameran
och mejslar ut ett minne

Svartrockarna lockar kropparna i sank

Fäderna går oupphörligt till sina fäder

Läktarvåldets terassodlingar höjer sig
ramserade
under Bengalens sol

Snarstucken baddar jag med förnekanden

Universum sluter tätt som gravens lakvatten

Hatten av för obefintligheten!




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-07-09 10:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP