Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
24 februari 2021


Guds fotspår (tonsatt)

Jag vaknar om morgon
trött som en sate,
vill bara sova igen.

Jag sluter händer
och säger rakt ut:

”Hjälp mig möta dagen.

Få mig uppå mina fötter
och led mig genom dagen igen.

Det är dina fotspår jag söker
som jag vill följa åter hem.

Jag är för blind
för att se nånting själv,
låna dina ögon till mig.

Ge mig din syn,
ge mig din styrka
att möta världen igen.

Som jag gjorde
när jag var liten,
när jag var öppen,
inte stängd.

Ja, ge mig det livet igen
så jag kan vara mig själv.”

Jag vaknar om morgon
trött som en sate,
vill bara sova igen.

Jag sluter händer
och säger rakt ut:

”Hjälp mig möta dagen.

Lys vägen ut ur detta mörker,
visa mig leden igen.

Leden som leder mig
inom dess portar,
inåt till hjärtats hem.

Ja, låt de brista och växa fria.
Låt blomman växa fritt igen.

Låt bina och fåglarna flyga
som fria fåglar igen.”

Här står jag nu vaken
och mina fötter
marscherar igen,

till vad vet jag inte,
men här kommer
ljuset och skiner igen.

Ljuset det skiner
och vaderna rör sig
hemåt mot ljuset igen,

för på denna stigen
där går jag och letar
efter mitt eviga hem.




Fri vers av KPJ Sundquist VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-07-14 16:32



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Tycker inte att texten skall benämnas "fri vers". Den är ju symmetriskt strukturerad med olika slags omkväden och rim. Att den kan tonsättas förvånar inte.
Bra rubrik som underlättar tolkningen av budskapet att "Gud" leder på livets väg.
2022-07-14
  > Nästa text
< Föregående

KPJ Sundquist VIP