Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
13 september 2021


Korsets segerminne är bortglömt

Korset symboliserar
att kärleken övervinner hatet,
att kärleken övervinner allt.

Han bad oss därför
att alltid minnas korset,
att aldrig vara rädda för döden,
för det som dör är inte vi.

Vi bär på samma kors inom oss
och det visar oss vägen.

Han visar att det är möjligt
att leva ett liv av kärlek.

Han besegrar mörkret
och nu vet vi att det är möjligt.

Han besegrar döden inför oss
och korset är symbolen för denna seger.

Men vi har glömt.

Vi spottar på korset,
och de som bär det
vet inte vad det är.

De hatar, mördar och ljuger
medan bandet hänger runt halsen
och folket är rädda för döden.

De har glömt
vad som besegras
i vårt inre kors,
men de minns
snart igen.




Fri vers av KPJ Sundquist VIP
Läst 66 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-07-16 19:42



Bookmark and Share


  Vindsvala VIP
Korsets budskap lever hos många än idag, kanske inte så många i Sverige men i andra länder.
2022-07-16
  > Nästa text
< Föregående

KPJ Sundquist VIP