Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Gömda Förvandlingar


Ett skrivbordsärende

Om 3 år fyller boken Processen 100 år

Sedan den gavs ut postumt 1925

Har vi lärt oss något av den?

Kafka hade haft rätt

Det sker Förtal och utpekande

Det är på det viset

Att en människa kan bli förtalad

Och utpekad med misstanke

Man behöver inte ha gjort

Något särskilt egentligen

Det räcker med att ha suttit

Bakom ett skrivbord och skrivit

Det finns människor som

Vill vara betydelsefulla

Och tror att deras uppfattning

Om en annan människa är sannare

Än den människans egna uppfattning om sig själv

Att ordet är startskott för

Sådant de inte accepterar

När en människa tror sig

Ha bekymmer med en annan

Människa som den inbillat sig

Något om som den tror kan hända

Jag hörde av mig till honom

Han hörde inte ens av sig tillbaka

Istället hade han sagt att han

Tänkte bräda en kompis på sin kvinna

Men jag var singel och hade ingen

Kvinna han kunde bräda mig på

Han kunde inte inse sin felbedömning

Han ansåg att jag var sjuk och galen

Att det var mig allt berodde på!?

Han själv ansåg sig vara utan skuld!

Istället skrev han en bok om en man

Som blir förtalad och utpekad

Sedan när han ville göra sig av med mig

Passade han på att förtala mig också

Med en påhittad omständighet

Innehållet i hans bok blev verklighet

Han hade läst en del böcker och projicerade

Innehåll ifrån dem han läst på oss verkliga människor

”Du har börjat känna dig anklagad” sa han sedan

Han ansåg att jag inte visste

hur man använder sig av innehållet i en bok!?

"Jag har helt klart blivit förtalad

Bara genom att ha suttit bakom ett skrivbord"

sa jag till honom, men han hade redan gått

Många år efter att Processen skrevs av Franz Kafka

Det är inte Kafkas fel

 

 

Taleptox Skrev

Den 20220719

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 64 gånger
Publicerad 2022-07-19 16:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP