Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kappvändare



det följer ingen lycka
med på färden
vända kappan efter vinden
här växlas sedlar och mynt
och förfalskare skor sig
på andras beskostnad
de gör som Rusta
extrapriser på hyllan
på kvittot finns påslaget
fyra gånger samma fel
de känner igen mig, försöker inte ens
de vet att jag vet
deras hemlighet
och betalar tillbaka skillnaden
tar foto med mobilen
bevis behöver vi för få vår rätt
inför tinget klokuggla
hur mycket samlar de i ladorna
hur många kontrollerar
blåögda betalar handlarens uteliv
och limousine

tyvärr raringar gråt inte för mycket
har aldrig skrivit efter en postorderkarl
kände jag mig ensam
behövde jag inte
älskade uggla du är bevisligen inte här
börjat ana
dessutom fick ju VIP på min sida

dags lyfta bort det jag är likadan som förut
dock tilliten till "gamla vänner"
finns inte












Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 58 gånger
Publicerad 2022-07-23 18:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP