Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Gömda Förvandlingar


Orsakstänkande accentuerat

Varför klagar med makt en del på

att allt i vårat land blivit så dåligt?

När de flesta själva lever i överflöd

Med mat på bordet och bostad så pråligt

För att de anser att de är utan skuld

Är det inte så att det skylls på andra?

Sittandes ansvarigt bakom en dator

För att ha något att för dom klandra

När smutskastande har blivit mått på sant och rätt

Vem tänker hänsynsfullt på sin nästa idag?

Och ser på andra med mänskliga ögon

Trots att det inte står i någon lag

Hur illa kan det tyckas för en del vara?

För ett fåtal kan det vara extra hårt

Är det verkligen så illa som en del menar på?

För en sjuk, hemlös och fattig människa kan det vara svårt

Människor tänker dock så olika

Och det som skiljer oss åt är vilka slutsatser vi drar

Determinism heter det som får oss att tolka

Och hur vi tolkar orsaker till varför vi har det som vi har

En del människor måste alltid ha rätt

Jag kan dock i detta ämne ha fel

Om det som kallas rättshaverism sant och slätt

När en människas tanke blivit autonom och hel’

 

Taleptox Skrev

Den 20220807

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-08-07 16:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP