Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu känner jag ingen som heter just Dan, men innehållet i texten skulle kunna passa in på en del personer här som där i mera verkligheten. Historiens vingslag har ibland påvisat att människor har klandrat sig själva alltsedan urm


Dan är inte precis religiös men...





...då han far utefter ryggen efter att
läkaren har frågat var ärren är ifrån,
ljuger han så att han tror sig själv.

Han påstår att det är för att han piskar
sig själv för att han har frångått sina egna
som principer att slå andra än sig själv.

I själva verket är sår och ärr, blånader och
sårskorpor från att han har sådana drömmar
om nätterna att han river sig själv i huden.

Trots sönderbitna naglar, för att livet bjuder
honom så mycket spänning, förmår han
att riva och klösa sig vansinnligt var natt.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 78 gånger
Publicerad 2022-08-11 09:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP