Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pakter


Även döden i Finspång
har sina avigsidor;
livet i Haninge en viss komik

Elloken på Stockholms Central
står med nedsänkta huvuden
och drömmer som sovande hästar;
låter som Niemisels svamptorkar,
förlorade
i tinnitussusande evighetsprojekt,
viljelöst maskerade av dånande regn
mellan defekationerna

Speglarna talar en omvänd sanning,
ur en enda, vinklad avsyn

Jag kliver in i vattensamlingarnas reflexer,
huskropparna djupnande
i tunga nergångar,
tills jag etablerat mig
i dagens bullrande utlägg;
folksagor nerför asfaltsringlor
och grusade landvinningar

Hundra år tuggar dagsverken;
bokstäverna lägger sig tillrätta
i meningsbyggnader,
kalligraferade ute på blåa horisonter
- och jag slinker undan
i skydd av namn och rykte,
en åldrad yngling

Elloken står och tuggar på Centralen,
uppfolkade,
svamptorksvinande,
beredda för förflyttning norrut
av toaletternas smutsiga illalukt
i evigheters evighet,
speglarnas omvändhet fettad
och sprucken
över myrar och rälsböjar,
resande stockade, med trötta ögon,
i trånga passager mot restaurangvagnen;
A la recherche du temps perdu
hela tiden i takt
med pågående bakgrund
av avlägsenhet och överseende,
medan pinnmokulledamer
med praktisk läggning
redan frihandsbygger sina vita lusthus
i norrbottniska trädgårdar;
deras överåriga gubbar dröjande
uppe i sovrummens obevekliga övergång
från morgon till förmiddag,
kalkylerande med bokstävernas bästa turordning
genom slutskedets genant agnostiska lakonismer,
där byxgylfar och stämgafflar
ingår pakter
på utandningens yttersta




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 78 gånger
Publicerad 2022-08-15 15:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP