Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Ugglan

Visst är hon vacker

Runt syns huvudet
Likt det på den
ryska dockan
Vi som barn lärde oss
att plocka itu

Det är ugglan
jag talar om nu

Lik en moderlig
babusjka
Ser hon på oss
från grenen ner

Visst är hon vacker på
något sätt
Men ändå lurar hon
oss så lätt

För hennes läte
i den mörka natt
Låter mer som en
galen katt

Så minns när du ser
in i hennes
kloka ögonpar
Att akta dej en smula

För hennes klor är vassa
Och de gula ögonen
alls inte milda

Nej tänk du på henne
med ömhet

Men minns också det

Att hon faktiskt
hör till det vilda




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-08-22 09:09



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Ugglor är ju också rovdjur. Men deras utseende är så specifikt!
2022-08-22

  Kungskobran VIP
Ugglor fascinerar
2022-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP