Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


8 miljarder

8 miljarder
Ensamma tillsammans
På flygande sten
Runt det går
360 grader
Varje år
Med trogen måne
Följeslagaren
Till vår sten
Som fartfyllt snurrar
Men vi
Ändå
Vi står stilla
Ensamma
Och tillsammans
Upptagna med livet
På snurrande sten
Fast om
Om vi vill
Dansa i rytm
Till snurrets takt
Göra om lite
Fokusera om
Kanske
Minska vår jakt
För skatt
Efter skatt
Samla och slita
För fasad
För yta
Genom fingrarna sipprar
Jaktens mål
Av slutlinjen fälls
Men
Den berikande skatten
Hela tiden
Ständigt och jämt
Var bara en kort
Metaforisk distans
In
I sinnet
Till det som är
8 miljarder
Med en skatt
Ensamma fast tillsammans
Och vi
Alla oss
Måne och sol
Rymd och sten
Och allt du ser
Vi är
Bara ett




Fri vers av PFJS
Läst 44 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-08-27 01:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PFJS
PFJS