Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Släpljusets sista värma

Från Storbergar'n
till Träskklintgubben
löper dagarna
i utbrott av ljus,
sammanbrott av mörker

Vid Bjurå sitter Ålderdomen
på vägräcket
i sin tunna gestalt,
full av stjärnbilder

Högt upp vid 1195-skylten
vänder världen
för att strax asfaltsaccelerera
nerför Avaforsbackens
trekilometersanakonda

Ålderdomen i Bjurå
går mitt i vägen
med torrbleka ögon
över bron
vid hembygdsgårdens elva månader stängda
vägcafé,
som ett tunnfluget nattfly
i för mycket dag

Hemma i Per Albingården
uppe på Norets pinnmokulle
börjar broddar och damasker vakna till
i byrån under halltrappan,
och fötterna spretar
längst ner på benen,
medan huvudet håller sig högst upp
på den utvecklade kroppens svaj,
i överläggningar med historien

Nötväckorna blixtrar
genom höstveckorna
när släpljusets sista värma
sjunker till marken
borta i hästhagen




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 66 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-08-29 09:31



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Glimrande poesi
minnesbitar!
Som skänker
eftertanke!
;)

2022-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP