Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fosterställning i en facilfri värld


Jag åker långfötters
till Haparanda
för att köpa en fosterställning
på IKEA,
men i en facilfri värld
är inget så enkelt...

så jag tar istället en asfaltsringla
ner till Karolinska
och införskaffar ett labb-oratorium,
Harry Partchiskt provrörsackompanjerat

Nu förväntar jag mig
en historielös hungersnåd,
fantiserande om alla svampiga väldens oväldiga förvälde,
däri stödd i Nicholas Ostlers Empires Of The Word
(ISBN 0-06-621086-0)

Men i minnet står saktfärdiga körkarlar
med väsande blåslampor
över Massey Fergusontändkulemotorer
i kyliga vagnslidermorgnars sörmländska
nittonhundrafemtiotal

Och äldre brorsor löder där i bulliga radioapparater;
den fräna röken upp i vindlande slingors gråmimikry
av oantastliga socialkärringars frisyrslingrande
över barndomens Sigge Fürstfrukostklubbssångs
choklad-och-smörgåslördagsgryningar
inför halvdag i skolan,
Roliga Timmen
och brännboll i parken

Men i denna höst, när tiden ligger på sitt yttersta,
i skrivande stunds 2022-augustis övergång i september,
får ord som “nattmangling” en ny mening,
när dagtidselen i tvättstugan blivit alltför kostsam
för proletariatet och dess kringutrustning

Och det är svårt att ligga lågt,
när Stora Drömskeppet ligger förankrat
på övervåningen...




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 62 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-08-30 10:19



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Saliga äro de slapphänta
När de skola läsa Ingvar
Loco Nordin o njuta därav!
;)
2022-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP