Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingjut självkänsla till barnet

Ingjut självkänsla till barnet genom ständig uppmuntran, beröm och ren ömhet, för det är det viktigaste. Utan självkänsla blir barnet som en segelbåt utan segel och roder.
Utan självkänsla blir barnet ett attraktivt byte för vilddjuren, och som en orienterare utan vare sig karta och kompass går det kraftigt vilse.
Var en vägvisare och ett föredöme för barnet så att det kan ha en stadga och trygghet i en ofta kaotisk och hård omgivning.
Ha ett kontinuerligt samtal med ditt barn så att det likt ett träd vars rötter växer djupt kan stå stabilt i livets stormar. Lär ditt barn att alla känslor är OK. Lär ditt barn självständighet så att det en dag kan skapa sig ett eget liv. Ingjut självkänsla till barnet genom uppmuntran, beröm och ren ömhet, för det är det viktigaste.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 59 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-08-30 13:14



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Javisst!
2022-08-30

  Öknens Ros VIP
Visdomsord som borde vara självklara.
2022-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP