Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
3 augusti 2022


Negerbollar

Neger, bög, kärring och fjolla
är i dagens värld
ord som inte får yttras
enligt en minoritet
som syns i en majoritet
av våra offentliga mediekanaler.

Samtidigt är det komiskt
att det bara är i dagens tidsanda
som en fjollig bög till negerkärring
faktiskt kan existera juridiskt,
enligt genustramsets tycke
och mörka termalkemi.

Var tog negerbollarna vägen?

Neger är synonymt med svart,
bög med homosexuella,
kärring med äldre kvinna
och fjolla med mes
eller feminin man.

Så har det oskyldigt
och utan hat brukats
även i min barndom.

Vem började intala oss om något annat,
faktafattiga känslotillstånd?

Ordpolitik gör slavar av fria män
som smaklöst följer
tungans fängslade tystnad.

Men nu ser hycklarna
som har köpt
sina stickade offerkoftor
från barnslaveri
det som något hatiskt,
medan det är deras blod
som översvämmar världen.

Jag tänker fortsätta säga negerboll
och om du vill förbjuda det
tycker jag att du är en fjollig kärring.

Men jag önskar dig ändock allt väl,
för det är vi alla värda
när inte hatet färgar vår värld röd
eller i falska regnbågsfärger.

Lev i frihet och älska alla
genom att tala sanning.




Fri vers av KPJ Sundquist VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-08-30 15:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KPJ Sundquist VIP